4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

O eco-școală din Botoșani face performanță în ceea ce privește ecologia: activitățile au reușit să schimbe mentalitatea elevilor și părinților

Cei mici învață să facă economie la utilități, să recicleze, să îngrijească spațiile verzi și să adopte un comportament responsabil în ceea ce privește mediul înconjurător

Școala Gimnazială nr. 6 ”Grigore Antipa“ din municipiul Botoșani este certificată la nivel internațional ca eco-școală, scrie Adevărul.

De asemenea, instituția de învățământ deține numeroase distincții la nivel național și European.

Datorită angajamentului constant în promovarea ecologiei, cadrele didactice afirmă că au reușit să schimbe mentalitățile și comportamentele elevilor și părinților în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător și adoptarea unui stil de viață sănătos.

Școala ”verde” din Botoșani organizează multiple acțiuni de strângere a gunoaielor

Școala nr. 6 se remarcă ca fiind singura instituție de învățământ din județ cu o orientare verde pronunțată, desfășurând un proiect în valoare de 11 milioane de lei pentru reabilitare și implementarea unor programe ecologice.

Acest proiect, numit eco-școala pentru protecția mediului, care include certificarea școlilor ce îl adoptă, este coordonat la nivel internațional de către Fundația de Educație pentru Mediul Înconjurător și este susținut de Uniunea Europeană, UNESCO și UNEP.

În cadrul acestui proiect sunt implicate 81 de organizații din 68 de țări

În România, există 271 de eco-școli dintr-un total de 6923 de unități de învățământ acreditate și autorizate la nivel național.

Printre acestea, Școala nr. 6 din Botoșani se remarcă ca fiind una dintre instituțiile de învățământ cu tradiție și cu numeroase distincții la nivel național în domeniul ecologic.

Instituția a primit titlul de eco-școală în 2008

De atunci, este implicată activ în diverse proiecte și acțiuni ecologice, de la promovarea unei alimentații sănătoase și durabile până la campanii de ecologizare și gestionare eficientă a resurselor.

Elevii sunt încurajați să aibă o dietă sănătoasă și să consume cât mai multe fructe sau legume și sunt învațați să recicleze obiecte vechi, să planteze flori, copaci și să îngrijească un spațiu verde.

spot_img
Latest news
știri