21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

A fost descoperită cea mai mică vertebrată din lume – o broască de mărimea unui bob de mazăre | FOTO

O broască minusculă de mărimea unui bob de mazăre poate fi cea mai mică vertebrată din lume, scrie IFL Scince.

Este posibil ca o broască de purici (Brachycephalus pulex) să fie cea mai mică broască. De asemenea, e posibil să fie chiar cea mai mică vertebrată din lume.

B. pulex este mai mică decât un bob de mazăre. Masculii au în medie puțin peste 7 milimetri lungime. La rândul lor, femelele au puțin peste 8 milimetri, conform unei noi cercetări.

Amfibienii de buzunar, cunoscuți sub numele de broaște purici, în ciuda faptului că sunt broaște, sunt endemici în sudul Bahiei, Brazilia, Aceste animale au fost descrise pentru prima dată în 2011. Cu toate acestea, prea puțini au fost studiati. Ca urmare, nu au fot confirmate până acum ca cele mai mici broaște din lume.

„Identificarea celei mai mici broaște din lume nu a fost o provocare ușoară”, explică echipa din spatele noului studiu. În speranța de a schimba acest lucru, au măsurat lungimile corpului a 46 de indivizi B. pulex. Ulterior au comparat cu alte specii de broaște minuscule, inclusiv „cea mai mică broască din lume”, Paedophryne amauensis, identificată anterior.

A fost descoperită cea mai mică broască din lume

Ei au descoperit că unii masculi B. pulex erau mai mici decât indivizii P. amauensis cunoscuți. Cu toate acestea, datele despre femelele din ultima specie sunt limitate, astfel încât au comparat dimensiunea femelei B. pulex cu următoarea cea mai mică specie, P. verrucosa, constatând, din nou, că B. pulex sunt mai mici.

Cercetătorii au evaluat, de asemenea, maturitatea broaștelor examinându-le gonadele, confirmând că sunt adulți.

Luând în considerare toate acestea, B. pulex „poate fi încoronată drept cea mai mică specie de broaște și vertebrate din lume, fiind urmată îndeaproape de speciile de Paedophryne din Papua Noua Guinee”, concluzionează ei.

„Este absolut clar”, a spus Dr. Mark Scherz de la Muzeul de Istorie Naturală al Danemarcei din Copenhaga, pentru New Scientist. „Acestea sunt cu adevărat cele mai mici broaște existente din lume, ceea ce este uimitor.”, a dăugat el.

Dacă B. pulex nu ți-a zgâriat mâncărimea micilor animale, vezi cel mai mic cameleon din lume sau ce zici de cel mai mic crocodil, care are un truc a-moo-sing în mânecă?

spot_img
Latest news
știri