19 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Noua Dacia Spring, vedeta electrică a anului 2024. Mașina ar putea fi construită în Europa

Dacia a prezentat noul model Spring.

Producătorul de la Mioveni a prezentat noul model electric Dacia Spring. Mașina vine cu un design nou, cu elemente împrumutate de la noul Dacia Duster, potrivit HotNews.

Și la interior, mașina arată cu totul diferit. Aceasta vine cu o nouă planșă de bord și cu elemente tehnologice ce vor ușura acțiunile șoferului. De asemenea, potrivit producătorului, noua Dacia Spring va avea o autonomie de peste 220 de kilometri. Aceasta este „mai mult decât suficientă pentru șoferii cu trasee cotidiene de 37 km pe zi”.

Mașina vine cu o baterie de 26,8 kWh iar consumul estmat va fi de 14,6 kWh/100 km. În echipamentul standard, mașina are un încărcător de curent alternativ de 7 kW. Acesta permite încărcarea bateriei la o priză casnică de la 20% la 100% în mai puțin de 11 ore sau în doar 4 ore cu ajutorul unui „wall box” de 7 kW. De asemenea, este disponibil opțional un încărcător de curent continuu de 30 kW. Acesta asigură încărcarea rapidă de la 20% la 80% în doar 45 de minute.

Dacia Spring are 3,7 metri lungime și cântărește mai puțin de o tonă – 984 kg.

Dacia Spring ar putea fi produsă în România

Dacia România ia în considerare mutarea producției de Spring în România, potrivit g4media.

Acest lucru vine pe fondul dificultăților de a produce și a importa din China. Vehiculele construite în Republica Populară Chineză nu mai beneficiază de subvenții în multe țări europene.

Dacia Spring este a treia cea mai bine vândută mașină electrică din Europa.

Xavier Martinet, director de vânzări și marketing la Dacia, a declarat pentru Autocar că, la momentul lansării din 2021, construirea Spring pentru piața europeană în China „avea sens”. Viitorul însă este incert, deoarece nu se știe cât timp va rămâne valabil avantajul costurilor de producție scăzute din China.

„Asamblarea în China a fost crucială pentru succesul de până acum al mașinii, dar trebuie să evaluăm dacă acest avantaj va continua în timp”, a spus el.

„Piața se schimbă, cu noi reglementări și stimulente, așa că ecuația se schimbă și trebuie să ne adaptăm.”, a continuat Martinet.

spot_img
Latest news
știri