16.1 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

Oamenii au rămas îngroziți când au aflat cum se produce apa îmbuteliată | VIDEO

Canalul YouTube Mashed a împărtășit o altă perspectivă asupra modului în care apa îmbuteliată e produsă. Într-un videoclip intitulat „Mâncare pe care o vei evita cu siguranță după ce știi cum e făcută” se spune că oricât de multă apă este în sticlă, poți estima că a fost nevoie de aproximativ trei ori mai mult pentru a face recipientul, potrivit The Mirror și Business Insider.

„Și se pare că nu e nevoie doar de apă. Anual se folosesc aproximativ 17 milioane de barili de petrol pentru a face toate sticlele pentru apa îmbuteliată. Aceeași cantitate de petrol ar putea alimenta un milion de mașini în același an.

Nu te gândi nici că apa pe care o bei este mult mai bună decât apa de la robinet. Food and Water Watch a descoperit că 52% din apa îmbuteliată în 2009 provenea din aceleași surse publice care îți alimentează robinetul. Până în 2018, procentul a crescut la 64%. Mai mult, apa din sticle nici măcar nu este supusă acelorași procese și standarde de siguranță a apelor publice.

Utilizatorii care au comentat la videoclip s-au arătat consternați:

„Sunt mai deranjat de această apă decât de orice altceva”, a zis el, în timp ce un altul a adăugat: „Cred că apa îmbuteliată este mai devastatoare pentru mediu decât brânza”.

spot_img
Latest news
știri