3 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

România pierde anual 1.000 de hectare de teren arabil din cauza deșertificării din sudul țării

Avertismentul a fost lansat de ministrul Mircea Fechet

Ministrul Mediului din România a transmis că, an de an, țara pierde 1.000 de hectare de teren arabil din cauza deșertificării din sud.

Mircea Fechet a precizat că singura soluție pentru a combate acest fenomen este împădurirea rapidă.

În absența acestor măsuri, România va avea o climă asemănătoare Greciei.

Ministrul Mediului, despre necesitatea campaniilor de împăduriri: ”Dacă nu acţionăm rapid, în România, în 20 de ani sau poate puţin mai mult timp, vom avea un climat arid, similar cu clima din Grecia”

Acest lucru nu poate fi combătut, după ştiinţa noastră actuală, decât prin nişte împăduriri rapide, motiv pentru care mă bucur să constat că mare parte din bugetul fondurilor de împădurire din PNRR, din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, ajung acolo unde e mai mare nevoie, respectiv în sudul ţării. Tot experţii ne spun că, dacă nu acţionăm rapid, în România, în 20 de ani sau poate puţin mai mult timp, vom avea un climat arid, vom avea o climă foarte similară cu clima Greciei”, a declarat ministrul Mircea Fechet, citat de G4 Media.

Peste 400 de hectare de pădure vor fi plantate în zona deşertificată din judeţul Dolj

În cursul lunii martie, ministrul Mediului a transmis că aproximativ 400 de hectare de pădure vor fi plantate în această primăvară în zona deşertificată din judeţul Dolj, cunoscută drept Sahara Olteniei.

Acțiunile de plantare vor fi desfășurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Vom planta la Apele Vii, o pădure de 150 de hectare, cu o valoare de 2.4 milioane euro, prin PNRR”, declara, la acel moment, ministrul Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri