4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Un bărbat a fost surprins în timp ce pescuia sturioni pe Marea Neagră

În momentul în care i-a văzut pe polițiști, bărbatul a aruncat peștele din barcă

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat că un bărbat a fost surprins în timp ce pescuia sturioni pe Marea Neagră dintr-o ambarcaţiune, transmite G4 Media.

În momentul în care i-a văzut pe poliţiştii de frontieră, bărbatul a aruncat din barcă patru exemplare de sturioni şi unul de calcan.

Bărbatul a fost surprins în timp ce se deplasa spre gura de vărsare a braţului Sf. Gheorghe

Cu această ocazie au interceptat o ambarcaţiune cu o persoană la bord, care se deplasa în viteză spre gura de vărsare a braţului Sf. Gheorghe. La vederea echipajelor poliţiei de frontieră, persoana în cauză a aruncat din barcă, în mare, patru exemplare de sturion şi un exemplar de calcan”, se arată în comunicatul publicat de reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Sursa citată mai transmite că, în urma verificărilor s-a stabilit că exemplarele de peşte erau legate cu o funie, având ataşată o ancoră care permitea scufundarea rapidă a peştelui şi o plută cu ajutorul căreia persoana în cauză ar fi putut ulterior identifica şi extrage peştele din apă.

Garda de Coastă a recuperat peștii și i-a eliberat în mediul natural

Poliţiştii de frontieră au adăugat că exemplarele de peşte au fost recuperate şi eliberate în mediul natural, iar 94 de metri plase descoperite ulterior, precum şi ambarcaţiunea cu motorul aferent, au fost ridicate în vederea confiscării.

În momentul de față, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul braconajului piscicol.

spot_img
Latest news
știri