14.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat: ”SGR înregistrează progrese importante în efortul comun de a promova reciclarea”

Cel mai nou centru pentru colectarea și reciclarea ambalajelor este situat la Otopeni

Ministerul Mediului a transmis că secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a participat ieri, 21 mai, la Summit-ul Sistemului Garanție-Returnare în România, organizat de Compania Coca-Cola.

Ionuț Sorin Banciu: ”Coca-Cola s-a implicat activ, încă de la început, în implementarea SGR”

Am avut plăcerea de a participa la Summit-ul Coca-Cola-SGR-RetuRO, organizat chiar în cel mai nou centru pentru colectarea și reciclarea ambalajelor din România, la Otopeni. La aproape jumătate de an de la lansare, constatăm faptul că SGR înregistrează progrese importante în efortul comun de a promova reciclarea. Este de apreciat atât implicarea companiilor în Hora Reciclării, cât și a cetățenilor. Coca-Cola s-a implicat activ, încă de la început, în implementarea Sistemului Garanție-Returnare. Alături de specialiștii din mai multe țări am putut vedea rezultatele extraordinare pe care România le-a obținut în acest proces”, a declarat secretarul de stat.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Mediului din România, invitaților le-a fost prezentată implementarea Sistemului Garanție-Returnare din România ca un model de bune practici, cu impact pozitiv asupra mediului, a mediului economic, care va oferi oportunitatea de a se realiza mai ușor tranziția la economia circulară.  

Al patrulea centru de numărare și sortare ambalaje a fost deschis la Otopeni

Acest centru va aduce 150 de locuri de muncă verzi, la care se adaugă alte sute de locuri de muncă, într-o industrie orizontală.

Discutăm și despre investiţii, despre oportunităţi de business, lucru care nu poate decât să întregească acest efort de mediu pe care îl facem în fiecare zi. Continuăm!”, a declarat ministrul Mediului în data de 15 mai.

spot_img
Latest news
știri