7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Ministrul Mediului: ”Sprijinim micii fermieri prin Administrația Fondului pentru Mediu”

Ministrul Mircea Fechet a venit cu noi detalii referitoare la programul Rabla pentru tractoare

Ministrul Mediului din România a anunțat astăzi, 31 mai, că ministerul va acorda sprijin micilor fermieri prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin urmare, prin intermediul programului Rabla pentru tractoare, aceștia vor primi până la 20.000 de euro pentru achiziționarea unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro.

Ministrul Mircea Fechet a transmis că a aprobat, în ședința de guvern, Hotărârea în acest sens.

Ministrul Mediului: ”Mecanismul de desfășurare este simplu: beneficiarul casează o rablă, o mașină veche, un tractor vechi și primește un voucher pentru achiziția unui tractor”

În prezent, la Administrația Fondului pentru Mediu, este în curs de elaborare ghidul de finanțare. Urmează să finalizăm și schema de ajutor de stat pentru a ne asigura că, în cel mult 30 de zile, vom avea acest ghid gata pentru a fi pus la dispoziția potențialilor beneficiar”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Premierul Mercel Ciolacu: ”Bugetul total alocat este de 500 milioane lei”

În premieră, finanțăm prin Fondul pentru mediu, programul Rabla pentru tractoare. Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație”, a declarat premierul.

spot_img
Latest news
știri