16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

O fabrică de reciclare a sticlei va fi alimentată cu materie primă colectată prin SGR

Fabrica este situată în comuna Răcăciuni din județul Bacău

Ministrul Mircea Fechet a anunțat astăzi, 5 iunie, că o fabrică de reciclare a sticlei care va fi alimentată cu materie primă colectată prin Sistemul Garanție Returnare își va începe în curând activitatea.

Prin urmare, vor fi înființate peste 20 de locuri noi de muncă în comuna Răcăciuni din județul Bacău.

Investiția în noua fabrică de reciclare a sticlei din Bacău se ridică la suma de 10 milioane de lei

Potrivit declarațiilor oferite de ministrul Mediului din România, linia de procesare a sticlei pe care a vizitat-o alături de primarul comunei Răcăciuni, Istoc Valentin, are o capacitate de 110.000 tone pe an.

În egală măsură, această nouă fabrică va putea procesa tot ambalajul SGR de sticlă din întreaga regiune a Moldovei.

Mircea Fechet: ”Am spus-o de multe ori: SGR, proiectul pe care l-am lansat, nu înseamnă doar o Românie mai curată, ci și investiții și locuri de muncă”

Avem, în acest caz, locuri de muncă chiar în comunitățile băcăuane, aproape de casă, într-una din cele mai de viitor industrii. Această investiție înseamnă și venituri pentru comunitatea locală, pentru bugetul local și îmi doresc ca măsurile pe care le voi lua ca președinte al Consiliului Județean să continue să susțină întreprinzătorii băcăuani și comunitățile locale”, se arată în comunicatul publicat de Mircea Fechet pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri