4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

FOTO | În New York, gunoaiele nu vor mai fi lăsate în saci negri pe străzi. Primarul orașului a prezentat noile „coșuri NYC“

New York-ul trece la coșuri de gunoi, a nunțat primarul orașului.

Primarul din New York, Eric Adams, a prezentat primul coș de gunoi oficial al orașului. Evenimentul a avut loc pe aleea Gracie Mansion. Adams a aruncat o pungă de plastic în coș, într-un gest simbolic, potrivit ny1.

Mișcarea vine după ce administrația a plătit companiei McKinsey 4 milioane de dolari pentru a efectua un studiu de fezabilitate despre eficiența acestor coșuri comparativ cu lăsarea gunoiului în saci negri pe străzi.

Noile containere sunt proiectate pentru clădiri rezidențiale cu „densitate scăzută”. „Coșurile NYC” sunt disponibile în două dimensiuni – 132 de litri și 170 de litri. Ele costă 45,88 dolari, respectiv 53,01 dolari.

Noile pubele au fost dezvăluite cu luni înainte de 12 noiembrie, când clădirile cu una până la nouă unități rezidențiale vor trebui să utilizeze containere sigure de 55 de galoane sau mai puțin pentru depozitarea gunoiului.

Regula se va aplica și „cladirilor cu utilizare specială”, inclusiv clădirilor agențiilor din New York, caselor de cult și birourilor profesionale găzduite în clădiri rezidențiale, a spus comisarul Departamentului de Salubrizare Jessica Tisch.

Noi coșuri de gunoi în New York. Sunt obligatorii din 2026

Toate aceste clădiri vor trebui să utilizeze „Coșuri de gunoi” oficiale începând cu 1 iunie 2026. Acțiunea face parte dintr-un efort de a trece la „colectare mai sigură, mai rapidă și mai curată”, a spus Tisch.

„Noul „Coș de gunoi” oficial pe care îl dezvăluim astăzi și care este acum la vânzare, durabil, echipat cu roți și un capac de blocare sigur, rezistent la rozătoare, este cel mai ieftin coș de gunoi de calitate disponibil, cu prețuri sub 50 de dolari pentru cea mai comună dimensiune”, a spus ea

„Coșurile NYC” asortate cu verde și albastru pentru reciclare sunt, de asemenea, disponibile pentru cumpărare. Acestea nu vor fi însă obligatorii.

Odată ce noua regulă va intra în vigoare pe 12 noiembrie, orașul va containeriza aproximativ 70% din cele 14 miliarde de kilograme anuale de gunoi, a spus Adams la briefing.

Orașul va începe să emită amenzi pentru încălcări ale regulii pe 2 ianuarie 2025, a mai transmis Primăria.

spot_img
Latest news
știri