15.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Un timișorean a primit o amendă record pentru aruncarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public

Un bărbat a fost sancționat cu 45.000 de lei pentru că a aruncat materiale de construcții și deșeuri menajere pe domeniul public

La Timișoara, un bărbat care a aruncat deşeuri provenite din materiale de construcţii, pe domeniul public, a fost amendat de poliţiştii locali cu 45.000 de lei, adică peste 9.000 de euro.

Bărbatul în cauză a avut la dispoziţie 3 ore pentru a aduna gunoiul, informează G4 Media.

O cantitate mare de deşeuri precum resturi de la materiale de construcţii, amestecate cu deşeuri menajere şi plastic, polistiren”, se arată în comunicatul publicat de Poliţia Locală Timişoara.

Timișoreanul a fost sancţionat conform OUG 92/2021 cu 45.000 de lei, fiind stabilit ca în termen de trei ore să igienizeze zona şi să predea deşeurile către un operator specializat.

Autoritățile din Timișoara intensifică acțiunile de prevenire și sancționare a abandonului de deșeuri pe domeniul public

Totodată, poliţiştii locali din Timişoara, împreună cu angajaţi din cadrul Primăriei Timişoara şi ai societăţii de salubrizare Retim, au participat săptămâna trecută la o acţiune pentru prevenirea abandonului de deşeuri pe domeniul public.

Acțiunea a inclus şi formarea de rampe clandestine de deşeuri, pentru verificarea existenţei contractelor de salubrizare, a stării de curăţenie din faţa imobilelor de locuit, cetăţenii fiind consiliaţi cu privire la modalităţile legale de gestionare a deşeurilor.

În urma acţiunii, au fost verificate 50 de imobile, au fost sancţionate 6 persoane pentru lipsa contractelor, tot atâtea fiind încheiate la faţa locului şi au fost împărţite peste 60 de pliante informative.

Patru persoane care au fost surprinse în flagrant abandonând deşeuri au fost sancţionte cu câte 1000 lei.

spot_img
Latest news
știri