11.7 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

Patrula Zero Plastic continuă să adune tone de deșeuri din diverse locații din România

WWF România atrage atenția asupra impactului devastator al plasticului asupra biodiversității și îndeamnă la un efort comun pentru protejarea mediului

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România) a transmis că Patrula Zero Plastic lucrează neobosit alături de voluntari, comunități locale și autorități pentru a strange deșeurile din plastic, fie că acestea sunt întâlnite pe litoral, în zonele montane sau în Delta Dunării.

WWF România: ”Natura se sufocă sub povara plasticului!”

Organizația pentru protecția mediului atenționează asupra faptului că plasticul este peste tot: pe malurile râurilor, în păduri, pe traseele montane și în locurile în care ar trebui să ne relaxăm și să ne bucurăm de natură.

Mai mult decât atât, în fiecare an, mii de tone de deșeuri din plastic se descompun în mediul natural, punând în pericol biodiversitatea și sănătatea noastră.

Fondul Mondial pentru Natură: ”Începând cu Delta Dunării și continuând în pădurile din jurul Brașovului, Patrula Zero Plastic lucrează neobosit alături de voluntari, comunități locale și autorități pentru a curăța și proteja aceste zone minunate”

Dar curățenia de moment nu este suficientă. Avem nevoie de un efort comun, de la legislație la educație și implicare activă, pentru a stopa această invazie a plasticului. Tu ce faci pentru a proteja natura? Implică-te și dă share acestui mesaj pentru a susține inițiativele de curățare a mediului. Doar împreună putem aduce o schimbare reală!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a organizației pentru protecția mediului.

spot_img
Latest news
știri