7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Autoritățile dau asigurări: depozitele de gaz și stocurile de cărbune depășesc nivelurile de anul trecut

Gradul de umplere a lacurilor de acumulare este mai scăzut, dar acoperitor; nu se prevăd probleme majore în alimentarea cu energie electrică pe durata iernii, conform ministrului Energiei, Sebastian Burduja

Autorităţile anunţă, la finalul primului Comandament de iarnă din acest an, că gradul de umplere a depozitelor de gaz depăşeşte 90%, fiind mai mare decât cel de anul trecut, iar stocurile de cărbune le depăşesc, de asemenea, pe cele din anul precedent.

În schimb, gradul de umplere a lacurilor de acumulare este unul mai scăzut comparativ cu anul trecut, însă este considerat ”acoperitor”, scrie News.ro.

Pentru iarnă, România are depozitele de gaze pline în proporţie de 94%

În ceea ce priveşte consumul de energie electrică pentru iarna care urmează, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că, ”în condiţiile unei ierni normale”, nu ar trebui să existe probleme cu asigurarea necesarului.

Conform ministrului Burduja, proiectul de act normativ ia în calcul diverse scenarii în ceea ce priveşte asigurarea de energie electrică, iar ”în condiţiile unei ierni normale” nu ar trebui să existe probleme cu asigurarea acesteia.

Burduja susţine că ”nu există niciun scenariu în care nu putem acoperi necesarul de consum al ţării”  în ceea ce priveşte energia electrică, ”chiar într-o perioadă extrem de grea”.

Gradul de umplere a lacurilor de acumulare este mai mic comparativ cu anul trecut

În ceea ce priveşte gradul de umplere a lacurilor de acumulare, acesta este de 73%, mai mic decât anul trecut, însă considerat ”acoperitor”.

Ministrul a transmis că autorităţile se aşteaptă ca până la finalul acestui an să fie puse în funcţiune noi capacităţi de producere a energiei electrice.

spot_img
Latest news
știri