7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

România ar putea cere prelungirea plafonării prețului energiei după martie 2025

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, propune discuții cu Grecia și Bulgaria pentru o poziție comună în fața Comisiei Europene

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus că România ar putea cere Comisiei Europene prelungirea plafonării prețului la energie și după data de 31 martie 2025, când ar urma să expire, transmite Adevărul.

Ministrul Energiei va discuta cu omologii din Grecia și Bulgaria

Având în vedere că există o situație de inechitate, într-o piață care ar trebui să fie unică și funcțională, cred că toate măsurile trebuie să fie pe masă. Continarea plafonării și în 2025 poate fi o variantă. Vreau să o discut și cu omologii din Grecia și Bulgaria și să agreăm la nivel european, pentru că România își asumă această poziție, care este una principială, dar are nevoie și de alte țări alături, pentru că suntem în aceeași barcă cu toții, din păcate, astfel încât să putem avea cel mai bun argument în fața Comisiei Europene. Toate opțiunile sunt pe masă pentru a îndrepta această inechitate″, a răspuns ministrul Energiei Sebastian Burduja unei întrebări formulate de jurnaliștii Profit.

Începând din data de 29 martie 2024 a intrat în vigoare OUG nr. 32/2024.

Legea prevede că perioada de aplicare a măsurilor de sprijin rămâne neschimbată până la 31 martie 2025.

În egală măsură, nu există ajustări în ceea ce privește plafonarea prețurilor pentru energie electrică şi gaze naturale, nivelurile acestora sau criteriile de eligibilitate.

spot_img
Latest news
știri