15.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Uniunea Europeană propune interzicerea fumatului și vapatului în spațiile exterioare publice

Noua legislație urmărește extinderea restricțiilor la terase, stații de autobuz și grădini zoologice, vizând și produsele fără nicotină pentru a reduce expunerea la fumul pasiv și aerosoli

Uniunea Europeană plănuiește să interzică fumatul și vapatul în spațiile exterioare, scrie Adevărul.

Legea ar putea să fie aplicată inclusiv pe terasele cafenelelor, în stațiile de autobuz și în grădinile zoologice.

Uniunea Europeană intenționează să extindă regulile anti-fumat din anul 2009

Noua legislație, care vizează inclusiv produsele fără nicotină, urmărește să reducă expunerea la fumatul pasiv și aerosoli.

Planurile Uniunii Europene, vizează extinderea regulilor din 2009. Acestea au ca scop reducerea expunerii la fumul pasiv în spațiile publice, la locul de muncă și în transportul în comun.

Proiectul este încă supus modificărilor

Noua versiune a proiectului, încă supusă modificărilor, propune interzicerea tuturor aerosolilor, inclusiv a vape-urilor, în spațiile publice.

Mai mult, reflectă preocupările crescânde privind riscurile pentru sănătate asociate noilor produse din tutun, arată proiectul de lege consultat de Euronews.

Concret, Comisia Europeană va recomanda interzicerea fumatului la terasele cafenelelor, în stațiile de autobuz și în grădinile zoologice.

De asemenea, intenționează să includă și produse fără nicotină, potrivit unui document consultat de sura citată.

De altfel, interdicțiile asupra fumatului care există deja la zonele în aer liber se vor extinde și asupra produselor care nu conțin nicotină.

Noua decizie are în vedere reducerea cazurilor de cancer cauzate de tutun

Deși nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, noile orientări oferă un cadru pentru statele membre, ca parte a eforturilor de reducere a cazurilor de cancer cauzate de tutun.

Comisia Europeană susține că între 2009 și 2012 s-a observat deja o reducere a expunerii la fumatul pasiv.

spot_img
Latest news
știri