25.7 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

VIDEO | Faimoasa cometă C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) a fost filmată de la bordul Stației Spațiale Internaționale și a devenit vizibilă și din emisfera nordică

Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) ar putea să devină Marea Cometă din 2024.

Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) se apropie tot mai mult de Soare. În ultimele zile, tocmai a depășit pragul de luminozitate care o face vizibilă cu ochiul liber. Chiar dacă pare doar un punct difuz, la o mărire modestă se poate observa și coada generoasă, potrivit IFLScience.

Până acum, cel mai bine cometa a fost observată de pe Stația Spațială Internațională. Astronautul Matthew Dominick a realizat un timelapse cu cometa C/2023 A3 la răsărit. Imaginile sunt de-a dreptul fabuloase.

„Până acum, cometa Tsuchinshan-ATLAS arată ca o stea difuză. Dar cu un obiectiv de 200 mm, f2 la o expunere de 1/8s, o puteți vedea. Această cometă se va vedea foarte cool pe măsură ce se apropie de soare. Deocamdată o previzualizare timelapse”, a spus Dominick la X.

Reamintim că C/2023 A3 se va afla cel mai aproape de Soare pe 27 septembrie, la doar 58,6 milioane kilometri. Previziunile de a fi vizbilă cu ochiul liber până la acea dată s-au adeverit. În plus, cometa este deja vizibilă și din emisfera nordică. Aceasta a fost fotografiată din statul Georgia din SUA.

Pe măsură ce se apropie de Soare, cometa va deveni din ce în ce mai strălucitoare. Câteva zile la începutul lunii octombire, cometa se va afla în apropierea Soarelui, dar despre ce s-ar putea întâmpla atunci, într-un articol viitor.

spot_img
Latest news
știri