7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

VIDEO: Sute de animale au fost salvate, după ce inundațiile le-au distrus sanctuarul

Inundațiile provocate de taifunul Yagi au forțat personalul unui sanctuar să evacueze animalele spre terenuri mai sigure, într-o operațiune de salvare de proporții

O sută de elefanți au fost evacuați dintr-un sanctuar din nordul Thailandei, care este afectat de inundații de mai multe săptămâni, titrează Adevărul.

Inundațiile puternice care au lovit nordul Thailandei au forțat personalul de la Elephant Nature Park, un centru de salvare din apropierea orașului Chiang Mai, să evacueze aproximativ o sută de elefanți.

Imaginile distribuite în mediul online sunt impresionante – turma de elefanți înaintează prin apa care le ajunge marilor mamifere până la burtă

Fondatoarea sanctuarului a declarat că acțiunea a fost “cea mai mare evacuare pe care angajații au făcut-o vreodată”.

Ea a explicat că animalele au înnoptat pe un munte din apropiere.

Din păcate, alte 13 exemplare sunt încă blocate în țarcurile lor din centrul de salvare.

Nu toate animalele au putut fi salvate

Îngrijitorii au povestit că nu au reușit să salveze toate necuvântătoarele din sanctuar.

Sunt câteva animale pe care nu le-am putut evacua ieri. Treisprezece elefanți adulți sunt încă înconjurați de ape și pot intra în panică. Unul dintre cei doi elefanți care au murit a fost Ploy Thong, care era orb. Alți doi sunt încă dispăruți. Inima mea este frântă. Au fost duși de ape în fața ochilor mei”, a mai declarat fondatoarea sanctuarului pentru CNN.

Un fermier a omorât 125 de crocodili, specie pe cale de dispariție, după ce taifunul Yagi le-a distrus adăpostul

Natthapak Khumkad, cunoscut drept ”Crocodile X”, a sacrificat 125 de crocodili siamezi pe 22 septembrie 2024, după ce taifunul Yagi a avariat adăpostul lor din Lamphun, nordul Thailandei.

Eroziunea zidurilor cauzată de furtună l-a făcut să se teamă că reptilele ar putea scăpa, punând în pericol comunitatea locală.

Decizia dificilă a fost justificată prin riscul asupra siguranței oamenilor, în contextul în care crocodilul siamez este o specie critic amenințată.

Printre reptilele sacrificate s-a numărat și Ai Harn, cel mai mare mascul din fermă, de 4 metri.

spot_img
Latest news
știri