8.8 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

Garda Națională de Mediu depune sesizare penală împotriva comunității din Sintești pentru arderi ilegale de deșeuri

Peste 40 de controale și amenzi de 4 milioane de lei au fost aplicate începând din 2022, iar comisarul general avertizează: ”Dacă arzi deșeuri, faci pușcărie!”

Garda Naţională de Mediu anunţă că a înaintat o sesizare penală la adresa întregii comunităţi din Sinteşti, judeţul Ilfov, pentru arderile ilegale de deşeuri, transmite Digi 24.

Începând din 2022, în localitate au fost efectuate peste 40 de controale, soldate cu amenzi de circa 4 milioane de lei

În egală măsură, au fost deschise dosare penale şi au fost confiscate 51 de tone de deşeuri.

Sesizarea a fost documentată cu datele acumulate de instituţie de-a lungul numeroaselor descinderi, astfel punând la dispoziţia organelor de cercetare penală informaţii cât mai clare pentru pedepsirea făptaşilor, conform legii”, au precizat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, într-o postare distribuită pe contul de Facebook.

În cea mai recentă acțiune a comisarilor, vineri, au fost date amenzi în valoare de 90.000 de lei şi au fost confiscate aproximativ 6 tone de deşeuri feroase şi neferoase.

La acţiune au participat 10 comisari din cadrul Gărzii de Mediu Ilfov, însoţiţi de 34 de jandarmi.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu: ”Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie!”

Fenomenul colectării, deţinerii şi valorificării ilegale a deşeurilor este o problemă cu care ne confruntăm constant. Acest demers al colegilor de la Comisariatul Judeţean Ilfov, cu siguranţă, nu va rămâne fără consecinţe. Modul în care au documentat aceasta sesizare penală, reclamând un fenomen infracţional dezvoltat la nivelul unei întregi comunităţi şi faptul că a fost înaintată către Parchetul General – Biroul pentru Combaterea Infracţionalităţii de Mediu, structura cu care Garda Naţională de Mediu a avut rezultate excelente, îmi dă încredere să repet, tare şi răspicat: Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie!”, a transmis Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu.

spot_img
Latest news
știri