Te-ai întrebat vreodată dacă e bine să consumi ouăle de curcă? Ei bine, în SUA există aproximativ 2.500 de ferme de curci. Deși carnea animalelor ajunge pe mesele cetățenilor, nu același lucru se întâmplă și cu ouăle, potrivit IFL Science.
În primul rând, o găină sănătoasă ouă aproape zilnic. De cealaltă parte, o curcă face un ou la aproximativ 32 de ore. În plus, curca are nevoie de aproximativ 7 luni pentru a ajunge la maturitate și pentru a face ouă. Astfel, curcile nu sunt o sursă atât de profitabilă pentru ouă precum găinile. De asemenea, fiind mult mai mari, automat au nevoie de mai mult spațiu și mai multă hrană. Pur și simplu nu sunt atât de rentabile financiar în comparație cu alte păsări domestice.
Sunt comestibile ouăle de curcă?
Răspunsul este „Da“. Potrivit Modern Farm, ouăle de curcă au un gust foarte asemănător cu cele de găină. Sunt însă un pic mai mari și au o coajă mai dură și o membrană mai groasă.
Specialiștii atrag însă atenția asupra ouălor de pinguin, gustul lor fiind „oarecum de pește, deoarece krill-ul reprezintă o mare parte a dietei” acestor animale, potrivit lui Robert Headland, asociat al Institutului de Cercetare Polară Scott de la Universitatea din Cambridge
IFL Science admite faptul că dacă nu ești hotărât ce ouă să alegi, cel mai bine ar fi să rămâi la varianta ouălor de ciocolată.