10.2 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Un bărbat a aruncat în Argeș 300 de litri de deșeuri petroliere

Râul Argeș a fost poluat cu 300 de litri de deșeuri petroliere.

Intervenție la limită a specialiștilor de la Apele Române Argeș-Vedea, după ce un bărbat a deversat 300 de litri de deșeuri petroliere în apa curgătoare. Cei de la Apele Române și poliția au fost sesizați încă de marți seară cu privire la incident. Iar în această dimineață au revenit la fața locului. „În cursul dimineţii, colegii noştri de la Apele Române Argeş-Vedea au revenit la locul identificat pentru prelevarea de noi probe de apă şi demararea acţiunilor de igienizare a zonei. La faţa locului, se află şi reprezentanţii Inspecţiei Bazinale de Apă”, precizează cei de la Apele Române într-un comunicat pe Facebook.

Dosar penal pentru deșeuri de la un service deversate în râu

Ulterior si cei de la politie au venit cu precizări: „în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineaţa zilei de 31 ianuarie, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale (…) având ca obiect de activitate servicii de reparaţii auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deşeuri petroliere. Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost ridicate probe de sol, apă şi din substanţa cu aspect şi miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabili dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătăţii oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.  Incidentul s-a petrecut marţi seara, când echipele Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au intervenit pentru identificarea sursei de poluare de pe râul Argeş, în zona respectivă.

S-a intervenit pentru curățarea zonei

„În urma inspectării cursului apei şi a zonelor riverane s-a constatat că posibila cauză a poluării este deversarea unei cantităţi de uleiuri sau produse petroliere într-un afluent al râului. Au fost prelevate probe de apă din mai multe zone, urmând să se efectueze analizele de laborator pentru identificarea substanţelor poluante. Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea vor interveni în cel mai scurt timp pentru curăţarea zonei”, au explicat cei de la Apele Române. La faţa locului au fost prezente şi echipele ISU Argeş, reprezentanţii Gărzii de Mediu Argeş, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, grupa operativă şi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea efectuării cercetării şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul

Latest news
știri