9.3 C
București
luni, 21 octombrie, 2024

Facturi mai mici pentru români, prin intermediul Programului Casa Verde

Mircea Fechet a oferit noi informații despre creșterea bugetară și beneficiile ecologice și economice

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a explicat majorarea cu 250 de milioane de lei a bugetului pentru acest an al programului Casa Verde, precizând că Ministerul Mediului şi-a propus ca pe fiecare acoperiş să fie montate panouri care să producă energie electrică verde şi care să implice mai puţine cheltuieli pentru cetăţeni.

Eu cred că nu există soluţie mai bună decât aceasta, pentru că ea nu înseamnă doar un aer mai curat, dar dincolo de toate beneficiile de mediu, înseamnă facturi mai mici pentru români”, a spus Mircea Fechet, pentru Euronews România.

Ministrul Mediului a arătat că, în prezent, nu a fost publicat spre consultare ghidul noilor finanţări.

Cu toate acestea, că discuţiile despre sumele alocate vor pleca de la primele acordate anul trecut, iar beneficiarii să suporte o contribuţie de 10% din finanţarea primită de la stat.

Ministerul Mediului ia în calcul o etapizare a programului Casa Verde

Fechet a menţionat că speră ca bugetul record de două miliarde de lei să fie epuizat rapid, pentru că instalatorii au deja licenţe, angajaţi, experienţă.

Pentru a nu exista o ”supraîncărcare a instalatorilor”, autorităţile iau în calcul o ”etapizare” a programului din acest an, mai exact ca acesta să înceapă atunci când dosarele accesate în cadrul ediţiei de anul trecut a programului Casa Verde vor fi implementate, a mai spus ministrul.

spot_img
Latest news
știri