16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

1 Aprilie – Ziua Internaţională a Păsărilor. Rosmilva: ”Supravieţuirea lor depinde de sprijinul oamenilor”

12% dintre păsările lumii sunt în pericol să dispară în următorul secol

Ziua Internaţională a Păsărilor este cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului și se sărbătoreşte la 1 aprilie, începând din anul 1906.

Data a fost stabilită în baza Convenției pentru protecția păsărilor, semnată la Paris, în data de 19 martie 1902.

Romsilva: ”În lume trăiesc peste 10.000 de specii de păsări şi 12% dintre ele sunt în pericol să dispară în următorul secol”

Supravieţuirea lor depinde de sprijinul pe care toţi oamenii planetei trebuie să-l acorde măsurilor de conservare şi protejare a acestora. În România, această sărbătoare îşi are originea în perioada dintre cele două războaie mondiale, când era sărbătorită mai ales în şcoli. Elevii instalau în acea zi, sau în duminica apropiată, cuiburile artificiale pe care le construiseră pentru păsari în timpul iernii”, se arată în comunicatul publicat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Măsuri prin care putem ajuta la protejarea și conservarea păsărilor

Conservarea habitatelor naturale: Protejarea și restaurarea habitatelor naturale precum pădurile, mlaștinile și zonele umede.

Reducerea poluării: Limitarea emisiilor de poluanți și reducerea utilizării pesticidelor și a substanțelor toxice.

Educația și conștientizarea: Informarea oamenilor despre importanța păsărilor și a habitatelor lor și promovarea practicilor sustenabile.

Implementarea regulilor de conservare: Sprijinirea și respectarea legilor și regulamentelor care protejează speciile de păsări și habitatul lor.

Sprijinirea programelor de conservare: Contribuirea la proiecte și organizații care se ocupă cu protecția și conservarea păsărilor în pericol.

spot_img
Latest news
știri