12.4 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Activiștii de mediu care au aruncat un tort pe statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea au fost amendați

Activiștii de mediu care au aruncat un tort pe fața unei statui de ceară a Regelui Charles al III-lea din Madame Tussauds au fost obligați să plătească atracției turistice din Londra o despăgubire de 3.500 de lire sterline, potrivit The Guardian.

Eilidh McFadden, în vârstă de 20 de ani, și Tom Johnson, în vârstă de 29 de ani, au fost găsiți vinovați de prejudicii penale la tribunalul din Westminster pentru aruncarea unui tort vegan, în toamna anului trecut, pe statuia de ceară Regelui Charles al III-lea.

După incident, statuia a avut nevoie să fie revopsită, în timp ce sacoul, cămașa, papionul și peruca au trebuit curățate.

Potrivit instanței, unii angajați au fost nevoiți să lucreze timp de cinci ore, în vreme ce vizitarea a fost oprită pentru aproape o oră, fapt ce ar fi împiedicat intrarea a până la 900 de persoane.

Judecătorul districtual Neeta Minhas le-a spus celor doi că este convinsă că prejudiciul este „semnificativ” și „nu este minor sau temporar”.

„Dacă prejudiciul este semnificativ, chiar și în cadrul unui protest pașnic, nu ar fi disproporționat să existe o condamnare și vă voi găsi pe amândoi vinovați”, a spus ea.

Activiștii de mediu au fost obligați să plătească până la 3.500 de lire

Aceasta i-a dat lui Tom Johnson o eliberare condiționată de 12 luni, dar l-a obligat să plătească despăgubiri de 1.750 de lire sterline și costuri de 250 de lire sterline.

De cealaltă parte, McFadden, care a avut trei condamnări anterioare, a fost obligat să plătească aceeași sumă și a primit un ordin comunitar de 12 luni, inclusiv 80 de ore de muncă neremunerată.

Ambii au negat acuzațiile.

Jonathan Bryan, pentru acuzare, a spus următoarele:

„Punerea unei plăcinte cu cremă pe un model de ceară a regelui Charles nu va convinge pe nimeni de schimbările climatice, este o acțiune total banală”, a spus el.

În apărarea sa, McFadden a replicat:

„Spuma de bărbierit pe o lucrare de ceară nu este nimic în comparație cu daunele pe care le vedem din cauza crizei climatice, a spus acesta.

Latest news
știri