Oamenii de știință din Noua Zeelandă și Marea Britanie au găsit o soluție inedită în lupta cu kilogramele. Cercetătorii au inventat un dispozitiv destinat slăbitului, care folosește o serie de magneți pentru a opri deschiderea maxilarului. Astfel, persoana care apelează la folosirea dispozitivului va cunoaște impedimente în momentul în care va încerca să consume alimente solide.
Echipa are în componență profesioniști din domeniul medical de la Universitatea din Otago, alături de dr. Jonathan Bodansky și dr. Richard Hall, de la Leeds din Anglia. Oamenii de știință au declarat că au creat dispozitivul pentru a ajuta la combaterea epidemiei globale de obezitate.
”Cercetătorii Otago și Marea Britanie au dezvoltat un dispozitiv de slăbire care va putea fi folosit la nivel mondial. Scopul este pentru a ajuta la combaterea epidemiei globale de obezitate: un dispozitiv intraoral care restricționează o persoană la o dietă lichidă”, au scris pe contul de Twitter reprezentanții universității.
Un dispozitiv magnetic, destinat slăbitului, blochează maxilarul și a fost creat pentru a combate ”epidemia globală de obezitate”
Numit DentalSlim Diet Control, dispozitivul poate fi montat de un dentist pe dinții (molarii) superiori și inferiori ai pacientului. După ce va fi montat, aparatului i se vor atribui dispozitive magnetice cu șuruburi de blocare unice.
Persoana care alege să folosească dispozitivul pentru slăbit va putea deschide gura doar 2mm. Noul aparat magnetic a fost testat pe șapte persoane din Dunedin din Noua Zeelandă, timp de două săptămâni, potrivit unui articol publicat în British Dental Journal.
Persoanele care au ales să încerce dispozitivul au pierdut peste 6 kilograme pe parcursul a două săptămâni
În acest timp, oamenilor li s-a administrat o ”dietă lichidă disponibilă în comerț” cu conținut scăzut de calorii. Important de menționat este că subiecții testați nu au putut mânca alimente solide.
Articolul raportează că grupul a pierdut, pe parcursul celor două săptămâni, o cantitate medie de 6,36 kg – aproximativ 5,1% din greutatea corporală.