13.1 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Peste 200 de urși vor fi împușcați, anunță Mircea Fechet. Academia Română a dat avizul

Ministrul Mircea Fechet a anunțat împușcarea a 220 de exemplare de urs brun din România.

220 de urși urmează să fie împușcați, a anunţat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. Potrivit demintarului, decizia a fost avizată de Academia Română.

În ultima perioadă, Mircea Fechet a primit numeroase de la familii ale căror animale au fost ucise de urși. Urmare acestui fapt, ministrul a dispus uciderea a 220 de exemplare.

„De foarte puțin timp, Academia Română ne-a comunicat punctul lor de vedere. Cred că cea mai importantă chestiune se referă la cota în sine.

Cu alte cuvinte, Academia Română consideră că un număr de 140 de exemplare pentru cota de prevenție și 80 de exemplare pentru cota de intervenție ar trebui să fie suficiente.

Din acest motiv, eu nu-mi propun să intru într-o negociere sau într-o dezbatere cu specialiștii Academiei Române“, a explicat ministrul.

Printre motivele invocate de ministru se numără faptul că

Peste 200 de urși vor fi împușcați. Ce spune Academia Română

Potrivit Academiei Române, care acționează în această speță prin Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii, este necesară luarea de mai multe măsuri. Se are în vedere atât intervenția autorităților locale, cât și a gestionarilor fondurilor de vânătoare. Academia consideră că animalele sălbatice trebuie să rămână în arealul lor.

Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii precizează că avizarea acestui proiect de Ordin al ministrului se va face numai în interesul sănătăţii şi securităţii populaţiei. În plus, scopul este și de prevenire a unor daune importante, dar având mereu în vedere dezideratul conservării biodiversităţii autohtone, prin respectarea legislaţiei româneşti şi comunitare, conform Antena 3CNN.

spot_img
Latest news
știri