12.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

VIDEO VIRAL | Momentul în care un urs se urcă pe motocicleta unui turist, pe Transfăgărășan

În weekend, pe Transfăgărășan, un urs a fost surprins în timp ce a vrut să se urce pe motocicleta unui turist, conform Timișoara Știri.

Evenimentul a fost filmat de alți participanți la trafic ce treceau cu mașina prin zonă.

A fost vorba de o femelă de urs care avea doi pui. Aceasta a încercat să se urce pe motocicletă, după care a răsturnat-o.

În momentul în care animalul a fost claxont, acesta a devenit irascibil. La un moment dat se poate vedea cum ursoaica se apropie periculos de un alt turist care filma evenimentul.

Nu a fost singurul exemplar văzut pe Transfăgărășn. Turiștii care au fost sâmbătă în zonă susțin că au văzut în total patru ursoaice cu opt pui.

Tanczos Barna a semnat uciderea a 500 de exemplare de urs

Tanczos Barna, fostul ministru al Mediului din Guvernul Ciucă, a semnat în ultima zi de mandat uciderea a 500 de urși.

„Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populației de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire și intervenție pentru populația de urși: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenție și 55 exemplare cu scop de intervenție“, a scris Tanczos Barna pe Facebook.

El a făcut referire la așa-zisul „Ținut Secuiesc“, unde susține că „numărul crescut de urși a amenințat tot mai mult viața oamenilor“. În plus, fostul ministru a punctat că UDMR a lucrat pentru a proteja viețile și bunurile și a soluționa conviețuirea om-urs pe termen lung“.

În ultimele luni, urșii au dat iama în mai multe gospodării. Spre exemplu, în Câmpulung (Argeș), ursul a intrat în curtea unui localnic și a atacat un berbec. Un alt exemplar a ucis o vacă gestantă într-o comună limitrofă orașului Câmpulung. Și în Sibiu a fost surprins un urs, în timp ce căuta mâncare într-un coș de gunoi.

La Comarnic, de exemplu, poliția locală va patrula pe lângă școala din localitate pentru a alunga animalele.

În contrast cu ordinului fostului ministru tanczos Barna, Parlamentul European a fost sesizat cu privire la uciderea ursului în România.

Reprezentanții Agent Green au făcut referire la planul național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România. Ei spun că nu a fost niciodată pusă în aplicare. În plus, ei spun că normative adoptate începând cu anul 2021 pun specia în pericol.

spot_img
Latest news
știri