13.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Nemții ar trebui să se pregătească pentru „anii grei care urmează” din cauza tranziției energetice, avertizează ministrul Economiei, Robert Habeck

Ministrul german Robert Habeck trage un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care tranziția energetică îl va avea asupra nemților.

Robert Habeck, ministrul Economiei din Germania, îi avertizează pe nemți cu privire la problemele generate de tranziția energetică, conform Remix News.

Germania se va confrunta cu câțiva ani grei din cauza unei combinații de tranziție la surse de energie durabilă și costuri în creștere ale energiei, a avertizat Robert Habeck.

Acesta a cerut de multă vreme o schimbare radicală a politicii energetice. El a spus că Germania se confruntă cu „cinci ani grei de acum înainte”. În plus, a dezvăluit că țara va trebui să se împrumute pentru a susține costurile energetice ale companiilor. În caz contrar, industria Germaniei ar putea fi pusă pe butuci.

„Anii grei de tranziție industrială ecologică vor aduce o povară în spinarea oamenilor”, a spus Habeck. El a menționat că FMI se așteaptă ca economia germană să se contracteze cu 0,3% în acest an.

Robert Habeck, avertisment pentru nemți

Habeck a spus că situația se datorează prețurilor ridicate la energie. Acestea au afectat puternic Germania, care a fost obișnuită anterior cu gazul ieftin din Rusia.

Ratele ridicate ale dobânzilor încetinesc, de asemenea, investițiile și comerțul global. Prin urmare, Germania, țară dependentă de export, le resimte din plin, potrivit ministrului.

El a întărit faptul că oamenii vor resimți îndeajuns de mult aceste probleme.

„Ne confruntăm cu o perioadă de mare transformare între prezent și 2030, pe măsură ce Germania trece de la o industrie tradițională dependentă de combustibili fosili la energia verde, cum ar fi hidrogenul”, a explicat politicianul din Partidul Verzilor.

Potrivit lui Habeck, companiile mari consumatoare de energie, care concurează la nivel internațional, ar trebui să primească subvenții publice pentru costurile energetice pentru a face față provocărilor transformării și pentru a avea destui bani pentru a investi.

Cu toate acestea, această propunere nu este susținută nici de partenerul de coaliție FDP, nici de cancelarul social-democrat Olaf Scholz.

spot_img
Latest news
știri