Moartea prin foamete a animalelor marine din Florida: ”Își mănâncă propriul corp de la interior”

Foto: Descoperă.ro
Foto: Descoperă.ro

Din cauza schimbărilor climatice, ecosistemele statului american Florida au ajuns să se prăbușească, iar pentru multiple specii de animale îndrăgite de oameni supraviețuirea devine un semn de întrebare.

Pentru populația locală de lamantini, anotimpul geros a reprezentat întotdeauna o problemă. Experții au analizat cadavrele, iar concluzia nu a fost frigul, ci foametea care duce la extincția în masă a speciei.

Alături de foame, sutele de animalele au murit din cauza poluării, poluare care este, în permanență, însoțită de efectele schimbărilor climatice cauzate de omenire.

Cadavrele a 677 de lamantini au eșuat pe coasta de est a statului Florida între lunile decembrie 2020 și mai 2021

Lamantinii care încă trăiesc în Florida pierd din grăsime, devenind mai puțin flotabili. În consecință, în combinație cu foamea, mamiferele se chinuie să ajungă la suprafață pentru a respira.

Oficialii de la fața locului, care nu au experiență în gestionarea acestor cazuri, au descris scene macabre în care unii lamantini cântăresc jumătate din cât ar trebui.

Animalele suferă de insuficiență a organelor. Propriile oase le străpung pielea din cauza efortului de a ajunge mereu la suprafață pentru a respira, precizează Descoperă.ro.

Scene macabre: ”Își mănâncă propriul corp de la interior”

Deși oamenii încearcă să îngrijească lamantinii supraviețuitori, fiecare exemplar are nevoie de 12 luni de atenție și îngrijiri. Acțiunile devin foarte costisitoare și intensive, înainte să se poate întoarce în sălbăticie, potrivit Futurism.

Își mănâncă propriul corp de la interior. Încerarcă să rămână în viață pentru că nu mai au mâncare. Nu știm cu certitudine dacă au și dureri. Totuși, vă pot spune că, dacă nu ai mâncat timp de o săptămână sau două, cu siguranță vor fi și ceva dureri”, a explicat Jon Peterson, director de reabilitarea vieții sălbatice la Seaworld Orlando.

Sursa foto: eu.tcpalm.com

Poluarea duce la dispariția ierbii de mare, hrana principală a lamantinilor

Poluarea a distrus și continuă să distrugă habitatul lamantinilor. Dintr-un ecosistem cu apă curată, zona a devenit populată de ape tulburi, domniate de alge.  

Conform experților, algele blochează lumina care ar trebui să ajungă în adâncuri. Astfel, iarba de mare moare, aceasta fiind hrană principală pentru lamantini.

În alte regiuni ale lumii, au fost observate sisteme care se schimbă și se transformă în ape tulburi dominate de alge. Unii oameni de știință au spus că ceea ce vedem acum este tranziția spre o nouă stare stabilă”, a precizat Larry Willaims, director ecologic al Serviciului Statelor Unite pentru Pești și Viața Sălbatică din Florida.