5 C
București
joi, 28 noiembrie, 2024

VIDEO | O nouă minune a naturii. O pisică pescar a fost surprinsă în timp ce scotea sunete asemănătoare măcănitului rațelor

Natura nu se oprește din a ne surprinde. De această dată, o pisică pescar din Bangladesh i-a lăsat fără cuvinte pe cercetători.

Un fenomen extrem de rar și de neobișnuit a fost surprins în Bangladesh de cercetătorii care studiau coloniile de păsări. O pisică pescar a fost filmată cum scotea niște sunete asemănătoare măcănitului rațelor, potrivit IFL Science.

Pisica pescar (Prionailurus viverrinus) este o pisică sălbatică de talie medie care trăiește în Asia de Sud și de Sud-Est. Se crede că nu are prădători naturali, dar este clasificată ca vulnerabilă pe Lista Roșie a speciilor amenințate IUCN. Principala cauză care îi afectează supraviețuirea este interferența umană, inclusiv dezvoltarea locuințelor. De asemenea, habitatul său e afectat de vânătoare, exploatările forestiere și pescuitul. O lucrare din 2020 a evidențiat modul în această pisică, dar și alte specii sunt protejate.

„Acest studiu este important pentru că arată că multe pisici mici, rare și evazive din subcontinentul indian nu primesc atât de multă atenție ca pisicile mari mai spectaculoase”, a spus coautorul studiului Mats Björklund, profesor emerit de zooecologie la Universitatea Uppsala.

„Cu toate acestea, nevoia de a le proteja este la fel de presantă. Numărul și dimensiunea ariilor protejate trebuie crescute pentru a include mai multe biotopuri care conțin aceste specii”, a mai zis el.

Pisică pescar care scoate sunete asemănătoare măcănitului rațelor

Vocalizările pisicilor pescar sunt foarte ciudate. Acestea sună aproape identic cu măcănitul rațelor. Nu crezi acest lucru? Urmărește clipul de mai jos și te vei convinge.

Camerele montate în nord-estul Bangladeshului au surprins de asemenea puii păsărilor prinși de pisica pescar. Aceste pisici s-au adaptat pentru vânătoarea acvatică. Ele au premolari mari pentru a prinde prada alunecoasă și labe mai netede. Ele au fost surprinse însă și cum se cațără în copaci și prind puii diferitelor specii de păsări.

Descoperirea a răspuns la un mister cu privire la modul în care pisicile pescar pot supraviețui atunci când habitatele lor sunt afectate. Ele își pot diversifica dieta, care în principal se concentrează pe pește, cu păsări.

„Monitorizarea rapoartelor mass-media despre conflictele dintre oameni și pisici pescar sugerează că un nou conflict are loc în țară la fiecare două săptămâni”, a spus profesorul asistent Muntasir Akash de la Universitatea din Dhaka, Bangladesh.

spot_img
Latest news
știri