Numărul catastrofelor naturale a crescut de cinci ori

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Peste 11.000 de catastrofe naturale s-au produs în întreaga lume în ultimii 50 de ani. Numărul lor a crescut de cinci ori, arată un raport ONU.

De asemenea, raportul prezentat de ONU analizează și înmulțirea îngrijorătoare a catastrofelor din întreaga lume, iar concluziile sunt deosebit de sumbre: în ultimii 50 de ani, fenomenele meteorologice și hidrologice extreme au crescut de cinci ori, potrivit LCI.

Canicula, uraganele și inundațiile sunt în fiecare an mai numeroase și mai violente, se arată în raportul publicat în cursul zilei de miercuri. Potrivit Atlasului Organizației Meteorologice Mondiale care arată numărul morților și al pierderilor economice provocate de fenomenele extreme, catastrofele s-au înmulțit îngrijorător.

Numărul dezastrelor naturale este în creșetere. Până în prezent, au fost înregistrate peste 2 milioane de decese

Numărul fenomenelor meteorologice, climatice și hidrologice extreme crește în continuare. Din cauza schimbărilor climatice, vor deveni mai frecvente și mai violente în numeroase părți ale lumii”, susține secretarul general al agenției, Petteri Taalas, potrivit Mediafax.

Mai mult, conform raportului, catastrofele naturale au dus la peste 2 milioane de decese.

Alături de pirederile de vieți umane, schimbările climatice care au dus la catstrofe au provocat și pagube în valoare de peste 2 milioane de decese și pagube în valoare de 3,6 miliarde de dolari.

Cele mai multe probleme au fost înregistrate în țările aflate în curs de dezvoltare

Raportul a analizat și seceta care este responsabilă pentru cele mai multe decese -650.000 de morți. Urmează furtunile, cu peste 577.000 de decese.

Inundațiile au făcut aproape 58.000 de victime, în timp ce temperaturile extreme au dus la pierderea de 56.000 de vieți omenești.