15.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministrul Mediului: ”Ne întâlnim să ne asigurăm că gunoaiele nu rămân în stradă”

Clotilde Armand a cerut stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna, consideră că este important ca gunoiul să nu rămână în stradă.

Primarul Sectorului 1 a declarat că a solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate, precizează Digi 24.

De asemenea, Clotilde Armand a mai precizat că, în paralel, a purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi au ajuns la un acord.

Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, a spus Clotilde Armand, în cursul zilei de azi, potrivit Agerpres.

Ministrul Mediului propune o întâlnire pentru discuții, în cursul săptămânii viitoare. Întrebarea bucureștenilor: cum rămâne cu gunoiul?

Tanczos Barna  a precizat că știe care este situația în Sectorul 1, cel mai important fiind ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda diferendului juridic.

Ne întâlnim săptămâna viitoare pe această temă să ne asigurăm că gunoaiele nu rămân pe stradă. Trebuie să avem soluții în continuare pentru colectare selectivă și sortare, se va termina și această dispută juridică și probabil se va ajunge la un contract nou”, a declarat ministrul Mediului.

Între timp, fauna și flora din București este reprezentată de mormane de gunoi, firma de salubritate Romprest anuntând, încă din data de 1 iunie, că gunoaiele nu vor mai fi ridicate pentru că nu s-au plătit „serviciile prestate”.

Latest news
știri