15.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Prima mașină electrică zburătoare a primit certificare limitată în SUA

Filmele SF în care mașinile zburau par să devină realitate. Compania Alef Aeronautics a anunțațt că a primit certificare de navigabilitate din partea administrației federale a aviației.

Administrația Federală a Aviației a certificat prima mașină electrică zburătoare. Prin acest document, compania Alef Aeronautics, cei care o construiesc o pot testa. Mai exact vorbim zborul propriu zis, dar și de mersul pe șosea. Vehiculul este exclusiv electric. De altfel poate fi și pe hidrogen, doar că în acest caz prețul este mai mare. El poate circula cu o viteză redusă și are o autonomie de până la 320 de kilometri. Atunci când este condus pe șosele. De altfel, inventatorii spun că el încape într-un garaj normal. De asemenea poate fi și lansat în aer și poate zbura până la 110 kilometri. Mașina are și un mic inconvenient, nu poate transporta mai mult de două personae.

Mașina zburătoare se vinde cu 300.000 de dolari

Deja se fac precomenzi pentru acest automobil, iar cei de la Alef spun că prețul este unde la 300.000 de mii de dolari. Prima dată, vehiculul a fost prezentat anul trecut, iar de atunci se pare că deja s-au înregistrat un număr mare de precomenzi. În acest moment, Administrația Federală a Aviației încearcă să găsească soluții pentru decolarea și aterizarea acestor vehicule. Povestea mașinii este una care are legătură cu filmul ”Back to the future” și care i-a inspirat pe inventatori. Cei patru prieteni, care au pus bazele companiei au desenat prima dată macheta pe un șervețel la o cafea.

Prima machete a fost desenată pe un șervețel

Din momentul desenului au căutat cei mai buni ingineri care să pună în practică planul îndrăzneț. Dar care în același timp venea cu multe bătăi de cap pentru că trebuia să fie utilă și pentru șoșea. Dar și pentru a decola. După ce acest lucru a fost realizat, au urmat investiții semnificative și echipa a avansat în ritm susținut. Următorul mare pas a fost demonstrarea zborului de zi cu zi. Ulterior a fost angajat un renumit designer Bugatti și Jaguar de exterior și interior din Suedia, Hirash Razaghi. Acesta este cel care a venit cu ultimul retuș, iar acum mașina este gata să zboare.

Latest news
știri