13.2 C
București
vineri, 29 martie, 2024

O altă mașină electrică a luat foc în timp ce se afla la încărcat

O mașină electrică Rivian R1T a luat foc în timp ce se afla la încărcat la o stație din California, SUA, conform Electrek.

Publicația notează că vehiculele electrice sunt statistic mai puțin predispuse să ia foc decât vehiculele pe benzină.

Incendiile vehiculelor electrice au fost semnalate în numeroase cazuri în ultima perioadă.

Multe dintre acestea au fost rechemate în service de producători. Exemple în acest sens sunt Chevy Bolt EV sau, mai recent, Jaguar I-Pace.

O mașină electrică Rivian R1T a luat foc în timp ce se afla la încărcat

Din primele informații se pare că nu acumulatorul a fost problema. Daunele indică faptul că incendiul ar fi izbucnit jurul portului de încărcare al vehiculului. Acesta este situat în partea din față.

Compania Rivian a fost contactată spune că investighează situația:

„Suntem la curent cu incidentul și facem o anchetă completă. Nimeni nu a fost rănit și se pare că nu bateria de înaltă tensiune a fost cauza“, au precizat reprezentanții Rivian.

De asemenea, a fost contactată și compania Electrify America. Aceasta este proprietarul stației de încărcare unde mașina era alimentată.

Publicația Electrek investighează, de asemenea, mai multe cauze ce ar fi putut provoca incendiul. Ar putea fi vorba de conectorul care s-a supraîncălzit. Ar putea fi o problemă cu portul de încărcare. Ar putea fi o mulțime de lucruri.

Se remarcă, însă, faptul că incendiul nu a ajuns la acumulator.

Cu trei săptămâni în urmă, un vehicul Dacia Spring a luat foc în județul Timiș. Proprietarul a spus la acea vreme că nu a putut face nimic, iar mașina a ars generalizat în 15 minute.

Latest news
știri