15 C
București
joi, 2 mai, 2024

Peste 3.400 de lilieci au fost eliberați de Fundația Visul Luanei. Efort demn de admirat pentru salvarea acestora | VIDEO

Peste 3.400 de lilieci salvați dintr-un bloc din Suceava au fost eliberați.

Fundația Visul Luanei informează că peste 3.400 de lilieci au fost eliberați în aceste zile. Mamiferele au fost îngrijite în ultimele trei luni la centrul Fundației.

Cheltuielile cu infrastructura, consumabilele și hrana de specialitate s-au ridicat la aproximativ 8.000 de euro. Pe lângă această sumă, echipa Centrului și voluntarii au lucrat timp de 4-8 ore pe zi pentru a asigura îngrijirea micilor mamifere.

Majoritatea liliecilor au provenit dintr-un pod de bloc din Suceava. Ei au fost salvați la jumătatea lunii ianuarie împreună cu Wilderness Research and Conservation. E vorba de lilieci de amurg (Nyctalus noctula) ce au fost găsiți în stare de hibernare în vata minerală a podului, potrivit News Bucovina.

Din cauza lucrărilor de renovare, animalele se aflau în pericolul de a fi ucise. Mai multe exemplare, însă, au murit, fiind blocate în pereții clădirii.

„Liliecii de amurg hibernează iarna în România, urmând ca acum să migreze către nordul Europei unde formează colonii de maternitate și fiecare femelă poate da naștere la unul sau doi pui pe care îl alăptează aproximativ două luni“, transmite Fundația Visul Luanei.

Pe lângă cei aproximativ 3.200-3.400 de lilieci din Suceava, au mai fost aduși și din alte părți. Ei au fost categorisiți în funcție de greutate și introduși în hibernare controlată în stupi special construiți. Exemplarele aflate într-o situație gravă au fost introduse în incubatoare de terapie intensivă.

O parte dintre lilieci a fost eliberată chiar la centrul Fundației. Aceștia urmează să migreze către nordul Europei, unde formează colonii de maternitate.

Cei care doresc să susțină financiar Fundația Visul Luanei, o pot face în următoarele moduri

  • Paypal: animale.salbatice@visulluanei.org
  • Patreon: https://www.patreon.com/visulluanei
  • Formular 230 – https://redirectioneaza.ro/fundatia-visul-luanei/doilasuta

Latest news
știri