Autorităţile din Sectorul 4 cer Primăriei Capitalei să facă tratamente de deratizare şi dezinsecţie în curţile unităţilor de învăţământ din sector, având această obligaţie legală, precizează G4 Media.
Locuitorii din zonă se plâng că şobolanii sunt peste tot. Tratamentele sunt, însă, greu de realizat din cauza tăierii fondurilor din Programului Unitar de Acţiune pentru Deratizare şi Dezinsecţie pe anul 2021. Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport Sector 4 a transmis, în 22 iulie, o adresă către Primăria Capitalei în care solicită efectuarea de tratamente de deratizare şi dezinsecţie.
”Vă rugăm să demaraţi procedurile necesare în vederea aplicării tratamentelor pentru combaterea ţânţarilor, căpuşelor şi şobolanilor în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de statde pe raza Sectorului 4”, se arată în documentul citat.
”PMB are o obligaţie legală în a le trata, însă, în acest moment, nu are cum să facă aceste tratamente pentru că în Programului Unitar de Acţiune pentru Deratizare şi Dezinsecţie pe anul 2021 au fost tăiate nejustificat 87% din suprafeţe (suprafață redusă de la 5,5 mil m2 la 790 mii m2)”, au declarat sursele citate.
Locuitorii din Sectorul 4, ca şi cei din alte zone ale Capitalei, de altfel, se plâng de existanţa şobolanilor şi de faptul că nu mai pot face faţă invaziei acestora.
Tratamentele de deratizare se vor aplica în perioada iunie – noiembrie, în următoarele locuri:
– Spaţii deschise din domeniul public şi privat al PMB – parcuri, spaţii verzi, Grădina Zoologică;
– Cimitire;
– Terenuri ale instituţiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc.;
– Terenul aferent imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective – asociaţii de proprietari/locatari, cămine studenţeşti, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, etc.;
– Clădiri care aparţin instituţiilor publice şi entităţilor subordonate PMB (subsol şi spaţii tehnice, de producţie, supraterane);
– Clădiri care aparţin instituţiilor publice ale autorităţilor locale, altele decât PMB;
– Imobile cu spaţii destinate locuinţelor de tip condominiu (asociaţii de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuinţe sociale -subsol);
– Alte spaţii din interiorul spaţiilor deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti;
– Cămine şi canale aferente reţelelor tehnico-edilitare;
– Sistemul de monitorizare a traficului in Bucureşti- cemerete, dulapuri, echipamente, cămine.