16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

În cel mai călduros loc de pe Pământ s-a înregistrat cea mai călduroasă lună de când se fac măsurători

În Parcul Național Valea Morții din SUA, luna iulie din 2024 a fost cea mai călduroasă din istorie.

Parcul Național Valea Morții este cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Luna iulie din acest an a fost cea mai călduroasă de când se fac măsurători, atingând o temperatură înăbușitoare de 42,5°C în medie pe 24 de ore. Acest lucru bate recordul anterior de 42,3°C stabilit în 2018, potrivit Serviciului Parcurilor Naționale (NPS), scrie IFL Science.

Luna record a înregistrat, de asemenea, o temperatură maximă medie de 49,9 °C și nouă zile de temperaturi de 51,7 °C. Cea mai ridicată temperatură a fost pe 7 iulie, când stația meteo de la Furnace Creek a înregistrat 54°C.

Între timp, temperatura medie scăzută a lunii a fost de 35,1 °C.

„Tocmai am experimentat cea mai călduroasă lună din istorie în cel mai fierbinte loc de pe Pământ! Șase dintre cele mai fierbinți 10 veri au venit în ultimii 10 ani. Asta ar trebui să fie un semnal de alarmă”, a declarat superintendentul parcului, Mike Reynolds.

Zona deține recordul oficial pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe Pământ, de 56,7°C. Aceasta a fost atinsă în 1913.

Cel mai recent anunț vine la puțin peste o săptămână după ce a fost dezvăluit că 22 iulie a fost cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ, temperatura globală a aerului la suprafață atingând 17,15°C.

spot_img
Latest news
știri