22.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Comenzile de mașini electrice Volkswagen s-au dublat în Europa

Comenzile de mașini electrice Volkswagen s-au dublat în Europa.

Comenzile Volkswagen pentru mașini electrice au crescut în Europa în primul trimestru al anului 2024, comparativ cu un an în urmă. Mișcarea vine ca un răspuns pentru zvonurile potrivit cărora șoferii și-au pierdut interesul pentru aceste vehicule, potrivit CNN.

Noile comenzi de mașini electrice s-au dublat în Europa, a declarat Volkswagen.

Creșterea comenzilor la cel mai mare producător de automobile din Europa vine pe fondul preocupărilor legate de încetinirea vânzărilor de vehicule electrice în regiune și pe măsură ce producătorii de vehicule electrice se confruntă cu marje de profit reduse, strânse de concurența în creștere.

„Viitorul va fi electric, aceasta este convingerea noastră”, a zis directorul financiar Arno Antlitz. El a recunoscut, totuși, că ritmul de creștere a vânzărilor de vehicule electrice în Europa și Statele Unite a fost mai lent decât anticipase inițial producătorul auto german.

Pătrunderea vehiculelor electrice „va crește trimestrial, de la an la an, dar nu atât de repede cum ne-am așteptat”, a spus el.

De ce au scăzut livrările de Volkswagen

În ceea ce privește livrările de vehicule electrice ale Volkswagen, acestea au scăzut cu 16% în Europa în primul trimestru, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

„Livrările de vehicule electrice în Europa au fost afectate de blocajele de aprovizionare”, potrivit Volkswagen.

„Există un interval de timp între comenzile primite și livrarea către client. Blocajele de aprovizionare menționate au afectat performanța livrării în T1.”, a spus un purtător de cuvânt.

Între timp, în China, cea mai mare piață a Volkswagen, livrările de vehicule electrice aproape s-au dublat. 41.033 de unități au fost livrate în țara asiatică, potrivit companiei.

Producătorul auto intenționează să lanseze patru modele noi în China în următorii trei ani. Dintre acestea, două vor fi electrice. De asemenea, va fi redus cu 30% timpul de lansare pe piață pentru noi produse și caracteristici.

spot_img
Latest news
știri