15.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Polițiștii au confiscat aproape o tonă de trufe în Bacău

Polițiștii au reușit să confiște aproape o tonă de trufe în județul Bacău. Este vorba despre 830 de kilograme descoperite într-o autoutilitară.

Oamenii legii au descoperit la un control de rutină o adevărată captură. Cele 830 de kilograme de trufe au fost găsite într-un autoutilitară oprită întâmplător. Șoferul care conducea mașina înmatriculată în Harghita a fost tras pe dreapta de către polițiști la un control de rutină. În satul Săscuț, județul Bacău erau situații polițiștii la momentul acțiunii. Trufele erau depozitate în mai multe cutii, potrivit polițiștilor. Întrebat despre marfă, șoferul nu a putut prezenta niciun document. Care să ateste proveniența legală a mărfii.

Amendă de 5.000 de lei pentru firma transportatoare

Din verificările efectuate a reieşit faptul că în interiorul autoutilitarei se aflau mai multe cutii. În care erau depozitate trufe. Iar pentru acestea conducătorul autoutilitarei, angajat al unei societăţi comerciale de profil, din judeţul Harghita, nu a putut prezenta un aviz de însoţire. Sau alte documente care să ateste provenienţa legală a mărfii. Poliţiştii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 836 kilograme trufe. Acestea au o valoare de piață de peste 200.000 lei. Aceste trufe au fost predate Ocolului Silvic Căiuţi”. Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul Județean de Poliție Bacău.

Trufele- diamentele negre

În urma acțiunii, polițiștii au decis să amendeze societatea comercială. Motivul este: transport ilegal de trufe, iar suma este de 5.000 de lei. Acum se investighează de unde proveneau trufele. Acestea sunt cunoscute drept „diamantele pamantului” sau „diamante negre”. Trufele sunt unele dintre cele mai prețioase ciuperci. Ele sunt foarte rare, acest lucru le face să fie cu atât mai apreciate. Un alt aspect foarte important este acela că aportul nutritiv al acestora este unul foarte mare. Sunt bogate în carbohidrați, proteine și fibre. Și conțin atât acizi grași saturați, cât și nesaturați, precum și micronutrienți. Totodată sunt bogate în Vitamina C, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, mangan și fier.

Latest news
știri