13.2 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

VIDEO | Activiști de mediu arestați după ce au vandalizat o operă de artă a lui Velázquez

Activiștii de mediu au dat o nouă lovitură, de data aceasta la Galeria Națională din Londra.

Doi activiști de mediu din grupul Just Stop Oil au fost arestați la Londra. Ei au spart sticla ce protejează un tablou faimos din Galeria Națională, a anunțat Poliția Metropolitană, citată de CNN.

Un videoclip postat pe contul lui Just Stop Oil pe X îi arată pe activiștii îmbrăcați cu tricouri albe Just Stop Oil. Ei au spart geamul de portecție al picturii „Rokeby Venus” (Venus în Oglindă) din secolul al XVII-lea al lui Diego Velázquez. Pentru acțiune, aceștia au utilizat ciocane de urgență portocalii.

Pictura a mai fost deteriorată anterior într-un act de protest de către sufrageta Mary Raleigh Richardson, în 1914.

Galeria Națională a precizat că sala a fost evacuată și că poliția a fost chemată la fața locului.

„Pictura este acum scoasă de pe simeză, astfel încât să poată fi examinată de conservatori”, a transmis instituția.

Activiști de mediu arestați după ce au vandalizat o operă de artă a lui Velázquez

„Doi activiști Just Stop Oil au fost arestați pentru prejudicii penale. Sticla care protejează un tablou de la Galeria Națională a fost vandalizată.”, a precizat Poliția Metropolitană.

Ulterior, mai mulți activiști Just Stop Oil s-au adunat și în Whitehall. Protestatarii au spus că peste 100 de oameni mărșăluiau în zonă înainte ca poliția să înceapă să-i aresteze.

„În 15 minute am arestat cel puțin 40 de activiști care mărșăluiau încet”, se arată într-o postare pe X.

Just Stop Oil a vizat mai multe opere de artă în ultimii ani, inclusiv „Floarea soarelui” a lui Vincent van Gogh, o copie a „Cinei cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci și „Fata cu un cercel de perle” a lui Johannes Vermeer.

Grupul activist a perturbat, de asemenea, câteva evenimente sportive majore în Anglia în acest an, inclusiv Campionatul Open de golf, Wimbledon și Campionatul Mondial de Snooker, precum și spectacolul muzical „Les Misérables”.

spot_img
Latest news
știri