19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Minunata pădure seculară din poveștile Fraților Grimm – comoara pădurilor europene – va fi defrișată pentru a face loc turbinelor eoliene

Pădurea seculară din Reinhardwald e defrișată pentru a face loc turbinelor eoliene.

Defrișarea unor părți din minunata pădure seculară germană Reinhardwald a început pe măsură ce aceasta, cunoscută în basmele Fraților Grimm, urmează să fie înlocuită de turbinele eoliene, conform Remix News.

Pădurea conține arbori care au până la 200 de ani. Ea este în prezent în curs de defrișare. Pe locul acesteia vor fi ridicate 18 turbine eoliene, chiar în jurul Castelului Frumoasei din Pădurea Adormită.

Nouă dintre cei unsprezece primari din municipiile învecinate militează împotriva construcției turbinelor eoliene. Printre ei se numără și primarul din Wesertal, Cornelius Turrey (SPD),

„Statul Hesse a determinat acest lucru, Habeck îl încurajează. Verzii din guvernul federal vor turbine eoliene în pădure. Nu există sens și nici rațiune. Suntem îngrijorați”, a declarat Turrey pentru ziarul Bild.

Reinhardswald este o zonă puțin populată. Este vorba de o regiune împădurită de aproximativ 200 de kilometri pătrați. Pădurea este renumită pentru popularitatea sa în basmele Fraților Grimm.

Minunata pădure seculară din poveștile Fraților Grimm va fi defrișată pentru a face loc turbinelor eoliene

Proiectul este condus de ministrul Mediului din Hesse, Priska Hinz (Verzi), deoarece pădurea nu aparține niciunuia dintre municipalitățile învecinate, ci statului Hesse. Într-un interviu acordat Bild, politicianul de la Partidul Verzilor a apărat proiectul:

„Energia eoliană aduce o contribuție decisivă la tranziția energetică și la conservarea naturii. Este singura modalitate de a conserva pădurile și ecosistemele importante.”, a spus Hinz.

De când a început construcția turbinelor eoliene de 241 de metri înălțime, animalele au fugit din Reinhardswald, inclusiv râșii. De menționat că în anul 2018 au fost inventariate decât 130 de exemplare. Niciun activist pentru climă nu a demonstrat împotriva defrișării și distrugerii habitatului animalelor rare.

Pentru conservaționistul Hermann-Josef Rapp, defrișarea este o tragedie. Lucrează în pădure din 1972, mai întâi ca pădurar și apoi ca expert care a condus în jur de 1.000 de tururi ghidate. El este considerat „vocea Reinhardswald”.

„Este comoara pădurilor europene. Nu o poți sacrifica în favoarea ligii lacome a energiei eoliene.”, a spus Rapp, care este implicat în inițiativa „Salvați Reinhardswald”.

spot_img
Latest news
știri