16.3 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Schengen – Poluarea crește la frontierele României și Bulgariei, pentru a-l impresiona pe Nehammer

Poluarea în zona de frontieră crește, ca urmare a faptului că România și Bulgaria au intrat în Schengen doar cu porturile și aeroporturile.

Aderarea la Spațiul Schengen cu porturile și aeroporturile nu va stopa deloc poluarea de la granițe. Cozile interminabile de autocamioane vor continua să emită noxe care vor polua mediul. În plus, ca urmare a unei decizii a Bulgariei, cozile de la frontiere vor fi și mai mari, conform Newsweek.

Chiar dacă vom salva câteva minute atunci când facem călătorii cu avionul, paradoxul e că vom petrece și mai mult timp la frontierele terestre. Bulgaria a decis de curnd să înăsprească verificările la graniță. Acest lucru va cauza, cel mai probabil, timpi de așteptare mai mari.

Vameșii bulgari au demarat controale mai stricte la granițe. Măsura e menită să impresioneze Austria pentru a beneficia mai rapid de integrarea în Schengen și cu frontierele terestre.

Aderare Schengen. Bulgaria a însăprit controalele la frontiere

Controlul mărfurilor transportate spre și dinspre Austria este mult mai strict începând cu acest an. La toate punctele de frontieră ale Bulgariei se fac verificări mai severe care vor crește timpul de așteptare al autocamioanelor. Vecinii bulgari vor să arate Austriei că și-au făcut temele în privința controalelor, conform Agerpres și BTA.

Agenția Vamală Bulgară se bazează pe un angajament prevăzut într-o anexă a deciziei Consiliului Uniunii Europene. Drept urmare, toate vehiculele care ies din Bulgaria în 2024 sunt supuse unor controale mai stricte.

Măsuri similare ar trebui să aplice și România. Pe cale de consecință, timpul de așteptare la frontierele vestice vor fi mai mari și, implicit, poluarea va crește.

spot_img
Latest news
știri