18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

2.000 de autobuze electrice din Marea Brtanie au fost rechemate în service, din cauza temerilor că ar putea lua foc din senin. Care ar fi cauza

Autobuzele electrice din Londra prezintă probleme în ceea ce privește riscul de incendiu, motiv pentru care au fost rechemate în service.

Aproape 2.000 de autobuze electrice, în valoare de 800 de milioane de lire sterline, se confruntă cu rechemarea urgentă în service, din cauza temerilor că ar putea lua foc din senin, potrivit Daily Mail.

Agenția pentru Standarde pentru Șoferi și Vehicule a avertizat operatorii care folosesc autobuzele Alexander Dennis Enviro200 și Enviro400 cu un etaj și două etaje cu privire la problema critică de siguranță.

Autobuzele sunt în prezent operaționale în Marea Britanie. Peste 600 circulă în Londra și alte 100 în Manchester.

Toate vehiculele afectate au fost fabricate între 3 mai 2019 și 6 februarie 2024. Toate conțin baterii furnizate de firma chineză BYD.

Autobuze electrice rechemate în service. Care ar fi defecțiunea

Investigațiile inițiale sugerează că defecțiunea ar putea fi la sistemul de aer condiționat și de încălzire. Alerta a fost emisă în urma unui incident la bordul unuia dintre autobuze.

În prezent, nu există o soluție permanentă pentru prevenirea viitoarelor incendii. În schimb, operatorii care folosesc autobuzele de înaltă tehnologie sunt avertizați să „oprească sistemul HVAC Hipsacold atunci când vehiculul este lăsat nesupravegheat”.

Alexander Dennis a declarat pentru Daily Mail că lucrează la problemă cu autoritățile de reglementare și cu furnizorii lor. Ei au subliniat că problema nu are legătură cu un șir de incendii recente care implică „diferite tipuri și tehnologii de vehicule”.

În septembrie 2021, primarul Londrei Sadiq Khan a anunțat că toate autobuzele noi din Londra vor avea „zero emisii”.

spot_img
Latest news
știri