12.8 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

Peste 800.000 de pui de somon au murit după eliberare, din cauza unui baraj

Sute de mii de pui de somon au murit în timp ce au încercat să treacă de un baraj de pe râul în care au fost eliberați.

800.000 de pui de somoni au murit după eliberare într-un râu din California, potrivit presei de stat citată de Breitbart.

Departamentul California pentru Pește și Faună Sălbatică (CDFW) a eliberat aproximativ 830.000 de pui de somon Chinook în Fall Creek. Acesta este un afluent al râului Klamath. Eliberarea puilor a avut loc pe 26 februarie, pentru a restabili specia în zonă.

La scurt timp după prima eliberare, oficialii au spus că somonul a murit probabil din cauza „bulelor de gaz”. Cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat în timp ce grupul a migrat prin tunelul Barajului Iron Gate.

Pui de somon morți din gauza gazului dizolvat

Ar fi vorba de „o creștere a presiunii gazului dizolvat peste presiunea aerului ambiental”, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină.

„Peștii, în special alevinii, mor încet, fără simptome”, spun cercetătorii.

Departamentul de viață sălbatică al statului a asigurat publicul că „nu există niciun indiciu că mortalitatea este asociată cu alte condiții de calitate a apei din râul Klamath” și a spus că alți peștii care au ajuns în aval de baraj păreau a fi „sănătoși”.

„Problemele asociate cu tunelul Barajului Iron Gate (n.r. Poarta de Fier) sunt temporare și încă o amintire tristă a modului în care barajele râului Klamath au afectat migrațiile somonilor”, a adăugat agenția.

„CDFW va planifica toate viitoarele eliberări de somon în aval de Iron Gate până când această infrastructură va fi reabilitată”, a mai zis agenția.

Guvernatorul democrat Gavin Newsom a susținut anterior „propunerea controversată de a elimina patru baraje hidroelectrice de pe râul Klamath”.

Latest news
știri