16.1 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Apple intenționează să construiască roboţi şi alte dispozitive automatizate de casă

Compania a format o echipă dedicată evaluării fezabilității construirii roboților de casă

După ce a renunţat la mai multe proiecte de viitor, Apple ia în considerare să construiască roboţi şi alte dispozitive automatizate de casă, scrie News.ro, citat de G4 Media.

Conform informațiilor furnizate de surse anonime citate de Bloomberg, Apple a constituit o echipă dedicată evaluării fezabilității construirii roboților de casă, o inițiativă care ar putea să devină un proiect semnificativ pentru companie în viitor.

Apple ar putea să dezvolte un robot capabil să ajute utilizatorii în diverse activități casnice

Potrivit acestor surse, inginerii Apple explorează mai multe idei, printre care se numără dezvoltarea unui robot capabil să urmărească utilizatorul în interiorul locuinței, cu scopul probabil de a-l asista în diverse activități casnice.

De asemenea, se ia în considerare crearea unui dispozitiv automatizat care să poată muta un ecran în interiorul locuinței.

Cu toate acestea, proiectul de robotică al companiei se află încă în stadiile incipiente, iar este dificil de anticipat dacă și când vor fi lansate produsele propuse.

Inteligența Artificială va juca un rol deosebit de important în ceea ce privește dezvoltarea noilor roboți

Se presupune că, în dezvoltarea acestor roboți vor juca un rol important și tehnologiile de inteligență artificială, având potențialul de a conferi acestor dispozitive abilități avansate.

Gigantul american a renunţat recent să mai dezvolte tehnologii de condus autonom, după ce, iniţial, a urmărit că creeze o maşină complet autonomă.

În momentul de față, Apple pare în căutarea altor proiecte de viitor, care, peste ani, să contribuie la creşterea veniturilor.

spot_img
Latest news
știri