14.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Noua mașină electrică făcută din plante | FOTO

Liux Geko este o mașină electrică micro și este realizată din plante. Ea are un acumulator modular care permite o autonomie estimată de 149 de kilometri, conform Carscoops.

Liux este un startup spaniol axat pe vehiculele electrice sustenabile și a prezentat un nou proiect numit Geko. Vehiculul electric urban este o continuare mai mică și mai accesibilă a crossover-ului Animal. Acesta din urmă a apărut la sfârșitul anului 2022, urmând aceleași principii ecologice.

Liux Geko prezintă proporțiile tipice, cu detalii sportive precum barele de protecție sculptate, roți cu diametru mare și LED-uri subțiri.

Totuși, caracteristica remarcabilă este materialul biocompozit durabil utilizat atât pentru structura monococă, cât și pentru caroserie. Acesta este realizat din fibre de in și rășină bio. Mașinile nu sunt vopsite tocmai pentru a se vedea modelul de țesătură în stil fibră de carbon. Procesul de producție implică, de asemenea, multă imprimare 3D. Despre acest lucru, compania susține că reduce timpii de fabricație și reduce emisiile de CO2.

Mașina măsoară 2.700 mm în lungime și 1.500 mm în lățime. Astfel, este cu 290 mm mai lung și cu 110 mm mai lat decât un Citroen Ami.

Liux Geko, mașină electrică făcută din plante

Geko este clasificat ca un cvadriciclu greu L7e, ceea ce înseamnă că motorul electric montat în spate este limitat la o putere de 20 CP. Conform restricțiilor de segment, EV cântărește doar 550 kg. Una dintre caracteristicile sale remarcabile este acumulatorul modular de 13 kWh, care permite o autonomie estimată de aproape 150 km și este pregătit atât pentru reciclare, cât și pentru progresele viitoare ale tehnologiei.

Toate imaginile găsite pe site-ul oficial Liux sunt randări generate de computer, ceea ce sugerează că în prezent nu există un prototip fizic. Startup-ul nu a anunțat un calendar pentru dezvoltarea vehiculului electric urban sau prețul vizat al acestuia, așa că rămâne de văzut dacă Geko va ajunge în producție în viitor. În ceea ce privește Liux Animal, data de lansare vizată la începutul lui 2024 a fost amânată pe termen nelimitat.

Cvadriciclurile grele au câștigat popularitate în ultima vreme. Câțiva producători de automobile importanți s-au alăturat segmentului. Pe lângă tripletele Stellantis (Citroen Ami, Opel Rocks-e și viitorul Fiat Microlino), Renault Group a dezvăluit recent Mobilize Duo, în timp ce Seat are în vedere o versiune de producție a conceptului Minimo. În plus, există un număr mare de companii mai mici care concurează în segment, inclusiv Aixam, Ligier, Tazzari și Microlino, inspirat de Isseta.

Sursă – www.carscoops.com
Latest news
știri