12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

ASAP România și Animest lansează un concurs de benzi desenate pe tema reciclării

ASAP România va oferi premii pentru școlile câștigătoare, pentru elevi, dar și pentru profesorii coordonatori

Armata Selectării Atente a Plasticului, în parteneriat cu Animest, a dat startul înscrierilor pentru un nou concurs de benzi desenate pe tema reciclării.

De această dată, la competiție sunt așteptați să participe elevii din București, județele Ilfov și Constanța.

Omul-Plastic, Omul-Hârtie, Omul-Sticlă – ce erou al reciclării își vor imagina elevii și cum va prinde viață povestea lor?

Tema de concurs este: ”2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/ o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini”.

Copiii trebuie să deseneze povestea lor într-un șablon de benzi desenate, care se descarcă de pe site-ul oficial ASAP România, din pagina dedicată.

După, fiecare participant va fi înscris de către un profesor în concurs, până pe date de 6 noiembrie.

Pentru a răsplăti eforturile și creativitatea tinerilor participanți la concurs, 8 table interactive de ultimă generație vor fi oferite școlilor și liceelor câștigătoare

În plus, fiecare dintre cei 8 participanții care au reușit să convingă juriul cu povestea lor captivantă va primi un hoverboard.

Pentru profesorii dedicați care au încurajat și îndrumat elevii câștigători, se va oferi un curs online de dezvoltare personală.

Juriul competiției va avea în vedere nu doar respectarea temei concursului – ”2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/ o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini” – ci și alte două criterii esențiale: creativitatea autorului și aspectul vizual al desenului.

Astfel, vor fi selectați cei mai talentați participanți care vor avea șansa de a se bucura de toate aceste premii.

Anunțarea câștigătorilor concursului va avea loc pe data de 27 noiembrie, după etapa de jurizare. Pentru toate detaliile referitoare la procesul de înscriere, desfășurarea concursului, criteriile de jurizare și premii, participanții pot accesa site-ul oficial al ASAP România, disponibil la adresa asap-romania.ro.

spot_img
Latest news
știri