11.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

O nouă metodă inovativă de reciclare a plasticului

Cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă de reciclare a plasticului.

Aproape 80% din plasticul din fluxul de deșeuri ajunge la gropile de gunoi sau se acumulează în mediu. Acum, oamenii de știință de la Laboratorul Național Oak Ridge au dezvoltat o tehnologie nouă. Aceasta transformă un amestec convențional nereciclabil de deșeuri de plastic în substanțe chimice utile, conform Labmanager.

Iată o nouă strategie în setul de instrumente pentru combaterea deșeurilor de plastic la nivel mondial.

Tehnologia, inventată de Tomonori Saito de la ORNL și fostul cercetător postdoctoral Md Arifuzzaman, folosește un organocatalizator excepțional de eficient. Acesta permite deconstrucția selectivă a diferitelor materiale plastice. Acesta are efecte și asupa amestecurilor de diverse materiale plastice de consum. Arifuzzaman este un membru actual al Innovation Crossroads.

Nouă metodă de reciclare. Ce spun cercetătorii

Producția de substanțe chimice din deșeurile de plastic necesită mai puțină energie și eliberează mai puține gaze cu efect de seră decât producția convențională pe bază de petrol. O astfel de cale oferă un pas critic către o societate cu zero net, au spus cercetătorii.

„Acest concept oferă o reciclare chimică extrem de eficientă și cu emisii scăzute de carbon a materialelor plastice. Ea prezintă o strategie promițătoare pentru stabilirea circularității în buclă închisă a materialelor plastice”, a spus Saito, autor corespondent al studiului publicat în Materials Horizons.

spot_img
Latest news
știri