12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Salvamontiștii din Bacău îi învață pe cei mici cum să prevină accidentele montane și să protejeze mediul înconjurător

Copiii au participat la mai multe activități distractive în natură, alături de echipele Salvamont

Salvamoniștii băcăuani au anunțat că au participat la mai multe activități distractive în natură, alături de elevii școlii din Agaș, județul Bacău.

Potrivit salvatorilor montani, scopul acestor activități a fost prevenirea accidentelor montane, dar și o lecție de educație ecologică.

Educație montană și multe activități distractive în natură. Așa au petrecut această zi de vacanță copii din Agaș, județul Bacău.  La solicitarea Școlii gimnaziale Agaș, salvatorii montani băcăuani au participat la aceste activități, ca parte a preocupărilor noastre cu privire la prevenirea accidentelor montane și educarea copiilor pentru protejarea mediului înconjurător”, se arată în comunicatul publicat ieri, 9 iulie, pe contul de Facebook al instituției.

Unitatea de învățământ din Agaș: ”Dorim întregului personal de la SALVAMONT BACĂU sănătate, putere de muncă și reușită în toate proiectele propuse!”

Cadrele didactice le-au mulțumit salvatorilor că au dat curs invitației, apreciind implicarea și profesionalismul echipelor de salvare.

Vă mulțumim pentru că ați dat curs invitației noastre și ați participat activ la buna desfășurare a acestei activități de educare a copiilor în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător și prevenirea accidentelor montane. Ne exprimăm convingerea că acest eveniment și-a atins obiectivul principal, datorită profesionalismului de care ați dat dovadă și a echipamentului din dotare, necesar activităților cu caracter aplicativ”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

În cursul săptămânii trecute, salvatorii montani din cadrul SPJPTCA Salvamont Bacău au anunțat că au asigurat asistență Salvamont la concursul de alergare montană Legendele Nemirei.

Probele de cros (13 km) și semimaraton (25 km) s-au desfășurat pe traseele montane din jurul stațiunii Slănic Moldova.

spot_img
Latest news
știri