12.5 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Un prim centru de colectare pentru legume și fructe va fi construit în județul Dolj

Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Se construiește un prim centru de colectare pentru legume și fructe la Dăbuleni, în județul Dolj.

Ministrul Agriculturii din România, Florin Barbu, a precizat că a participat la stabilirea terenului unde va fi construit.

Centrul de colectare pentru legume și fructe va avea 3000 de metri pătrați

Prin urmare, oficialul a transmis că a prezentat proiectul acestui centru care va avea 3000 mp, 4 benzi de sortare şi spaţiu cu temperatură controlată.

Aici vor fi preluate, sortate şi pregătite pentru valorificare producţiile fermierilor din bazinul legumicol Dăbuleni, unul dintre cele mai importante din România.

Ministrul Agriculturii promite că 15 de astfel de centre vor fi construite în România.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Împreună vom proteja si vom dezvolta sectorul legumicol și vom asigura românilor hrană sănătoasă și gustoasă, din solariile unor români harnici și patrioți!”

Aşa cum am promis, construcţia primelor 6 centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea, va începe în acest an. Am predat deja primele trei amplasamente în judeţele Buzău, Olt şi Dolj. Construirea centrelor de colectare legume şi fructe este un proiect la care ţin foarte mult pentru că este un angajament pe care l-am luat în faţa legumicultorilor din România”, a precizat ministrul Agriculturii, într-o postare publicată pe contul de Facebook.

Latest news
știri