12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Joe Biden spune că inteligența artificială poate combate schimbările climatice

În cadrul unei conferințe a consilierilor privind industria de inteligență artificială care se dezvoltă rapid, președintele american Joe Biden a avertizat că încă nu este clar dacă AI reprezintă o amenințare pentru societate, conform Analyticsinsight.

Inteligența artificială ar putea ajuta în lupta împotriva „problemelor cu adevărat dificile, cum ar fi bolile și schimbările climatice, a afirmat Biden, care a vorbit la Consiliul pentru Știință și Tehnologie de la Casa Albă. Acesta e format din specialiști din universități și din mediul de afaceri.

Potențialele pericole pentru cultura, economia și securitatea națională, a adăugat el, trebuie abordate.

Joe Biden a mai susținut că „întreprinderile din tehnologie au responsabilitatea de a se asigura că mărfurile sunt sigure”.

„Vedem influența asupra sănătății mintale și asupra imaginii de sine în absența măsurilor de precauție”, a spus Biden.

Biden a cerut, de asemenea, Congresului să adopte reglementări care impun „controale stricte” asupra informațiilor personale colectate de corporațiile digitale. În plus, a cerut interzicerea publicității destinată copiilor.

Joe Biden, încrezător în inteligența artificială. AI și-a dovedit deja utilitatea

Mai multe cercetări din ultima perioadă au încercat să vadă care sunt efectele inteligenței artificiale în problema schimbărilor climatice.

Una dintre ele implică ChatGPT. Chatbot-ul poate fi utilizat într-o varietate de moduri pentru a ajuta cercetarea climatică, inclusiv în parametrizarea modelelor, analiza și interpretarea datelor, generarea de scenarii și evaluarea modelului.

În plus, inteligența artificială este cea care a prezis că omenirea nu-și va atinge obiectivele climatice până în 2030.

spot_img
Latest news
știri